overlay

(15.01.2017) Akılcı Antibiyotik Web Servisleri (Tüm AHBS-HBYS Üreticilerine)

29 Haziran 2017

Antibiyotik direnci, tüm dünyada halk sağlığını tehdit eden önemli sorunlardan biridir. Öncelikle sağlık çalışanları, yöneticiler, politikacılar ve eğitimcilerin antibiyotiklerin akılcı kullanımına yönelik farkındalığının arttırılması gerekmektedir. Kurum olarak antibiyotik direncinin azaltılarak halkın sağlığının korunması, kaynakların daha etkili ve verimli değerlendirilmesi amacıyla akılcı antibiyotik kullanımının teşviki yönündeki çalışmalarımız hızla devam etmektedir.

Bu kapsamda, AHBS ve HBYS uygulamalarını kullanan tüm hekimlerin, karşılaştıkları vakalarda antibiyotik kullanımlarına yardımcı olmayı amaçlayan Akılcı Antibiyotik web servisleri tarafımızca hazırlanmıştır. Bu servisler uluslararası sağlık örgütleri tarafından belirlenen derecelendirme sistemleriyle hekimlerin, hastanın antibiyotik ihtiyacını belirlemesinde yardımcı olacaktır.

Akılcı Antibiyotik web servisi uygulaması ile hekimler, muayene sırasında girdikleri tanı bulgularını uygulama aracılığıyla servise gönderip, derecelendirme sisteminde bulguların oluşturduğu toplam puanı ve “Antibiyotik tedavisine başlanabilir/ihtiyaç olmayabilir” bilgisini dönüş olarak alırlar. Bu skorla beraber hastanın antibiyotik tedavisine ihtiyacı olup olmadığı saptanmış olur. Eğer antibiyotik tedavisine ihtiyaç olduğu tespit edilirse, yazılabilecek antibiyotik ilaçları da yine servis aracılığıyla hekim önüne getirilir.

Web servis kullanım kılavuzu ve teknik dokümanları ekte sunulmaktadır. 19.01.2017 tarihine kadar gerekli entegrasyonların tamamlanması hususunu bilgilerinize sunarız.

Detaylı bilgi için:
yazilimdestek.saglik.gov.tr

Konu ile ilgili dokümanlar aşağıda yer almaktadır.
Akılcı Antibiyotik Üst Yazı
Akılcı Antibiyotik Web Servis Teknik Dökümanı
Akılcı Antibiyotik Web Servisi Uygulaması