overlay

(09.03.2018) Teletıp XDS Çalıştayı Hakkında (Tüm PACS Üreticilerine)

09 Mart 2018

Bakanlığımız bünyesinde yürüttüğümüz Teletıp ve Teleradyoloji Projesi kapsamında veri gönderimi ile ilgili yaptığımız XDS çalışmasında firmaların takıldığı noktaların çözümü konusunda kendilerine yardımcı olabilmek adına her Salı saat 13:30-17:30 saatleri arasında Bakanlığımız Bilkent yerleşkesinde çalıştay yapılacaktır. Katılımcı sayısı dört ile sınırlı olduğu için çalıştaydan faydalanmak isteyen firmaların, ilgili çalıştay gününden bir önceki hafta Cuma gününe kadar teletip@saglik.gov.tr adresine mail ile bilgi vermeleri gerekmektedir.

(ÖRN: 20 mart Salı günü katılmak isteyenler 16 mart Cuma gününe, 27 mart Salı günü katılmak isteyenler 23 mart Salı gününe  kadar bilgi vermeli.)

Bir süre sonra tüm firmaların XDS geçişi zorunlu olacağı için ilgili çalışmaların tarafınızca ivedilikle yapılması ve destek istenen durumlarda yukarıda detayları bulunan çalıştaya katılım sağlanması hususunda gereğini rica ederiz.

Söz konusu çalışmalar için https://teletip.saglik.gov.tr/ adresindeki “Entegrasyon Dokümanları” alanından Teletıp XDS Entegrasyonu dokümanını inceleyebilir, yardımcı uygulamalar kısmından ilgili örnek kaynak kodlara erişebilirsiniz.

Her türlü soru için teletip@saglik.gov.tr mail adresine mail atabilir ya da 0 312 471 83 50 numaralı telefondan Teletıp Birimine ulaşabilirsiniz.

İlk çalıştay 20 Mart Salı saat 13:30 da yapılacaktır.