overlay

(16.08.2018) Teletıp-Tele Radyoloji Sistemi Hakkında (Tüm PACS Üreticilerine)

17 Ağustos 2018

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 26.04.2018 tarafından yayınlanan ve ekte de yer alan duyuruda da ifade edildiği üzere; 2. ve 3. Basamak tüm kamu sağlık tesislerinin 1 Haziran 2018 tarihinden itibaren, üniversiteler ve özel sağlık hizmeti sunucularının ise 1 Ağustos 2018 tarihinden itibaren, Manyetik Rezonans (MR) ve Bilgisayarlı Tomografi (BT) işlemlerine ait görüntülerinin faturalama sürecinde, SGK tarafından Bakanlığımızca yürütülen Teletıp-Tele Radyoloji Sistemi üzerinden kontrol edilmesine başlanmıştır.

  1. Sağlık tesislerinde hizmet veren PACS yazılımlarının sunucuları üzerinde görüntü erişim servislerinde (WADO servislerinin) eksiklik olanlar varsa muhakkak ilgili servislerin kurulması,
  2. 35005-35055 aralığında seçilen herhangi bir portun WADO servisine yönlendirilerek görüntü erişim servislerinin sürekli erişime hazır halde bulundurulması,
  3. Sağlık tesislerinde üretilen tüm radyolojik tetkiklerin Teletıp-Tele Radyoloji Sistemine Cross-Enterprise Document Sharing (XDS) standartlarında gönderilmesi gerekmektedir.

29.08.2018 tarihi itibariyle Teletıp-Tele Radyoloji Sistemi üzerinden erişilemeyen tetkikler SGK tarafından yürütülen MEDULA sistemine gönderilmeyecek olup sağlık tesislerimizde sorun yaşanmaması adına yukarıda hususlara göre iş ve işlemlerin tesis edilmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi için: teletip@saglik.gov.tr

Teletıp-Tele Radyoloji Sistemi H.
Duyuru Metni