overlay

(27.09.2019) E-imza Kullanan SBYS Üreticilerimizin Dikkatine

02 Ekim 2019

Kamu Sertifikasyon Merkezi tarafından “Elektronik İmza İle İlgili Süreçlere ve Teknik Kriterlere İlişkin Tebliğ”e uygun olarak NES üretiminde kullanılan kök ve alt kök sertifikalarında algoritma değişikliğine gidilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda Eliptik eğri ECC-384  anahtarlarına sahip yeni NES kök sertifika makamı kurulmuştur ve  2019 Ekim ayı içerisinde yeni kök makamından e-imza verilmeye başlanacaktır.
 
E-imza uygulamalarınızın yeni kök sertifikasıyla sorunsuz çalışması  ve problem yaşanmaması adına, söz konusu geçiş öncesinde testlere katılımınız önem arz etmektedir. Eğer testlere katılmadıysanız, en geç 02.10.2019 Çarşamba gününe kadar ekteki başvuru formunu doldurarak kts@saglik.gov.tr bilgiye ekleyerek testnes6@kamusm.gov.tr adresine e-posta gönderilmesi gerekmektedir.
 
E-posta gönderen SBYS üreticilerimize Kamu SM tarafından test süreci ile ilgili yönlendirme yapılacaktır. Test sürecinin en geç 11.10.2019 Cuma gününe kadar tamamlanması gerekmektedir. Testler esnasında karşılaşacağınız olası problemlerde testnes6@kamusm.gov.tr adresi üzerinden iletişime geçilecektir.  Detaylar için http://www.kamusm.gov.tr/duyurular/#EliptikEgriAnahtar adresinden bilgi alınabilmektedir.
 
NOT: Gerekli güncellemeler yapılmadığı takdirde e-imza uygulamaları çalışmayacaktır. Dolayısı ile gerekli işlemlerin ivedilikle yapılması önem arz etmektedir.

Ek: KRİPTOGRAFİK ORTAK ÇALIŞABİLİRLİK TEST TALEP FORMU.PDF