overlay

(04.07.2017) Tıbbi Laboratuvar Tetkik Sonuç Raporları Hk. (Tüm SBYS Üreticilerine)

04 Temmuz 2017

Tıbbi laboratuvar hizmetlerinin doğru, etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasına katkı sağlamak amacıyla ülkemizde, tıbbi laboratuvar alanında üretilen tetkik sonuç raporlarının standardize edilebilmesi için kullanılabilecek tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, tıbbi patoloji, doğrulama ve tıbbi genetik tetkik sonuç taslak rapor formatları oluşturulmuştur.

Taslak raporların, sahada uygulanabilirliği ve raporlarda bulunan alanlara yönelik Sağlık Kodlama Referans Sunucusuna (SKRS) eklenme durumları ile ilgili tarafınızdan gelecek görüş ve geribildirimlere istinaden son hali verilecek olan raporların Sağlık Bilgi Yönetim Sistemi (SBYS) yazılımlarında standart olarak kullanılabilmesine yönelik çalışmalar başlatılacaktır.

Görüş ve önerilerinizin en geç 19.07.2017 tarihi mesai bitimine kadar filiz.isleyen@saglik.gov.tr   mail adresine gönderilmesi beklenmektedir. Belirtilen tarihe kadar görüş bildirilmediği takdirde tetkik sonuç taslak raporların tarafınızca uygun bulunduğu değerlendirilecektir.

Detaylı Bilgi İçin;

Tıbbi Laboratuvar Daire Başkanlığı

0312 324 63 53


Konuyla ilgili resmi yazı ve doküman ekte yer almaktadır.
Tıbbi Laboratuvar Tetkik Sonuç Raporları Hk_Ustyazi

Tıbbi Laboratuvar Tetkik Sonuç_Ek_31716499
Tıbbi Laboratuvar Tetkik Sonuç_Ek_31716501