overlay

(16.01.2017) Ulusal Sağlık Sistemi Veri Gönderimleri (Tüm AHBS-HBYS Üreticilerine)

10 Şubat 2017

2015/17 sayılı Genelgenin 2.1 maddesinde, “Sağlık bilgi sistemleri için kullanılacak tüm uygulama yazılımlarının Bakanlık tarafından belirlenen veri tanımlarına, iş kurallarına, yayımlanan yazılım sürüm notlarına, sağlık bilişim standartlarına, geliştirmelere, Genel Müdürlük tarafından yayımlanan veri gönderim servislerine uyumlu olmaları zorunludur.’’ denilmektedir.

    Genelgenin ilgili maddeleri gereğince, Ulusal Sağlık Sistemi’ne (USS) veri gönderimleri ile ilgili tarafımızca yapılan değerlendirmeler sonucunda; veri gönderim oranları her bir yazılım üreticileri için incelenmiş olup firmanızın USS’ye veri göndermediği ya da gönderim oranlarının hatalı olduğu tespit edilmiştir. Hatalı gönderilen veriler, veri akışının düzenli ve kontrollü akışını sekteye uğratmakta ve sistemlerimizin sorun yaşamasına neden olmaktadır. 

Bu nedenle; USS veri gönderim oranlarının arttırılmasına ilişkin çalışmalarınızın 27 Ocak 2017 tarihi mesai bitimine kadar tamamlanması gerekmektedir. Belirtilen tarihten sonraki dönemde, USS’ye veri gönderim oranlarının hatalı olduğu tespit edilen yazılım üreticileri 2015/17 sayılı Genelgenin 5.3 denetim başlığı altında belirtilmiş olan maddelerine istinaden, KTS’de pasif listeye alınacak ve USS’ye erişimleri kapatılacaktır.

Konuyla ilgili resmi yazı aşağıda yer almaktadır.
Ulusal Sağlık Sistemi Veri Gönderimleri Üst Yazı

Detaylı Bilgi İçin
ussdestek@saglik.gov.tr